Tidløst og midt i tiden

0ab777dc89f95c99f28e778625aaaf1c_XL.jpg

Republic of Fritz Hansen lanserer i dag, 1. februar, en kolleksjon som er tidløs i sitt uttrykk og som samtidig plasserer seg rett i tiden. Slik feires 60-årsdagen for designet av Egget, Svanen og Dråpen, og av SAS Royal Hotel, som stolene ble skapt til.

Både Egget og Svanen er kun tilgjengelig i det begrensede opplaget av 1958 eksemplarer hver. Dråpen kan bestilles fram til 31. desember 2018. De tre stolene utgjør essensen av Arne Jacobsen og hans storhetstid som en helt sentral del av dansk design. De utgjør også jubileumskolleksjonen, sammen med en puff, et pledd og en ny lampe. Du kan se og hilse på alle de utvalgte produktene i vår butikk.

”Naturens ro var startpunktet for designprosessen fram mot 60-års markeringen. Resultatet er et design som appellerer til alle sansene. Materialene varierer fra et mykt og  fredsommelig PURE lær,  til rik og glatt SERA ull og de 23 karatene gull som stolbeinene er belagt med,” melder Fritz Hansen for anledningen.

Arne Jacobsen designet Egget til lobbyen og resepsjonsområdet i SAS Royal Hotel i København. Oppdraget hans var å formgi alle elementer av hotellbygningen, inkludert møblene. Det ga Jacobsen muligheten til å teste ut sine teorier om hvordan design og arkitektur kan integreres i hverandre. Som en skulptør forsøkte Arne Jacobsen å finne stolens perfekte form, og eksperimenterte med leire i sin egen garasje. Nå er stolen her på ny.