Kolleksjon på gullføtter

9175_Adboard - %09Egg_ Swan and Drop_ 60th Anniversary.jpg

Fritz Hansens jubileumsprodukter:

EGGET: Arne Jacobsens Egget er blitt sammenlignet både med en trone og et tilfluktssted, og den er da også noe mer enn en stol. Publikum fikk først se stolen under åpningen av SAS Royal Hotel  i 1960, da det buede og asymmetriske designet myknet en stram arkitektur. Jubileumsutgaven kommer med PURE lær og bein belagt med 23 karat gull.  

SVANEN kombinerer et dypt sete med høye armlener som pakker seg om den som sitter i stolen. Da Svanen så dagens lys i 1958 var den teknologisk innovativ, helt uten rette linjer.

DRÅPEN ble opprinnelig produsert i et svært begrenset opplag og eksklusivt for SAS Royal. Det er en liten stol med en stor personlighet og et frisk design. Dråpen kombinerer en varm omfavnelse med bevegelsesfrihet og er svært komfortabel.

THROW er et pledd er i superfin merinoull og kommer i en jordlig fargetone som både kontrasterer og komplementerer den delikate paletten til Egget og Svanen. De ulike mønstrene og frynsene refererer til indisk og østlig tekstiltradisjon.

POUF: Denne puffen ble designet av Cecilie Manz for Republic of Fritz Hansen Objects i 2016, og utgis nå i en limited edition hvor det sjeldne designet er gjort enda mer unikt. Nedre del av den dekorative og funksjonelle puffen er i lin, og øvre del av PURE lær som er blitt til overs fra produksjonen av Egget og Svanen.

KAISER idell LAMP: Den ikoniske gulvlampen kommer med en ny overflate til jubileumskolleksjonen. Lampen gis ut i en mørk brun metallic, og matcher altså fargetonene til den øvrige kolleksjonen.

Hele kolleksjonen er tilgjengelig hos Haukaas møbler fra 1. februar. Svanen og Egget finnes kun i 1958 eksemplarer. De øvrige produktene har en salgsperiode som varer til 31. desember 2018.