En isbjørn og en loungestol

isbjorn-hero-slider-desktop-20190108-a.jpg

Påske og fridager strekker seg ut foran også. Avslappende dager, kanskje med en tur til fjells eller til sjøkanten på programmet, og gjerne med litt ekstra påskepynt i bagasjen. For eksempel en flott isbjørn. Eikund, det nye lokale møbelfirmaet med navnet sitt fra Eigerøy, relanserer norske møbelklassikere. En av den dem er Isbjørn, designet av Arne Tjomsland i 1955.

Isbjørn er en av skattene som står igjen etter Tjomsland, Norges ledende designer av småskala-figurer på 1950- og 60-tallet. Han fikk inspirasjonen til trefiguren etter å ha lest polarlitteratur som barn. Det spilte nok også inn at faren, Michael, var preparant på Zoologisk museum i Oslo.

Fra Eikund kommer også Veng loungestol, som du nå kan se og prøve hos Haukaas. Eikund har pustet liv i Torbjørn Bekkens produkter. Bekken designet Veng mens han jobbet i det innovative designbyrået Rastad & Relling Tegnekontor. Stolen er høyst skulpturell, og står ut i rommet, samtidig som den er elegant.

Det er de første kapitlene av et nytt norsk møbeleventyr som er i ferd med å skrives på fabrikken fra Hellvik. Eikund velger og relanserer kvalitetsproduktene til de beste norske designerne fra gullalderen til skandinavisk design. Veng loungestol er fra 1960.

Veng-Lounge-slider-20190401-a-3.jpg