Indoor - Outdoor

bodil-kjaer-teak-outdoor-furniture-collection-carl-hansen-and-son_1024x1024.jpg

Vi så utemøblene utstilt i København i fjor, og ble begeistret. Siden har vi gledet oss til en ny utendørssesong og muligheten til å vise fram serien Indoor - Outdoor. Nå er den her, fra Carl Hansen & Søn, designet av Bodil Kjær.

Møbelserien Indoor - Outdoor ble designet av den danske arkitekten og designeren Bodil Kjær i 1959, og lanseres altså på nytt av Carl Hansen & Søn. Dette er komfortable utemøbler som tåler et klima som vårt, med skiftende årstider og svingende temperaturer. Kolleksjonen består av loungestol og sidebord, spisebord og spisestoler, en hammock og en solseng, alt  i massiv teak. Tresorten gir møblene en varm og dyp farge, samtidig som den er solid.

Bodil Kjær lette etter funksjonelle, økonomiske og estetiske løsninger i sin møbeldesign. Hun var opptatt av samspillet mellom design og arkitektur, og med omgivelsene, og utforsket metoder og materialer for å realisere sine ideer. Arbeidet hennes omfatter blant annet møbler til bruk inne og ute, lamper, en serveringsvogn og vaser.