Nyhet: The Knitting Chair

MENU_Knitting-Chair_Plinth_Cyclades.jpg

The Knitting Chair av Ib Kofod-Larsen ble presentert for verden i 1951. Nå gjør den sin triumferende retursom en del av Menus nye serie ”Modernism Reimagined”. 

Dette er Menus første streif inn blant den klassiske skandinaviske møbeldesignen, og Knitting Chairs proporsjoner og unike kvaliteter gjør den til et naturlig startsted. 

Tne Knitting Chair er både leken og moderne i formen, og har fått navnet etter utskjæringene i albuehøyde som gir maksimal komfort når du leser – eller strikker.

Den danske arkitekten og designeren Ib Kofod-Larsens design går hånd i hånd med Menus ånd: Den er innovativ, vakker, funksjonell og tidløs. The Knitting Chairs buede rygg og komfortable sete gjør at den passer like godt i stua som på soverommet eller ved et vindu med godt leselys. 

Ib Kofod-Larsen (1921-2003) var en fremtredende figur i dansk modernisme. Han åpnet sitt studio i 1948 og var i 1950-årene den mestselgende danske arkitekten i USA. Han jobbet med møbelprodusenter i Tyskland, Sverige, Japan, USA og Storbritannia og stilte ut både i Europa og i USA.