15 % ved bestilling før jul

Taklampen PH Kongle er ansett som et klassisk mesterstykke, signert Poul Henningsen. Fram til julaften tilbyr vi lampen til 15 prosent. Kom innom til en trivelig julehandel. Og mer lys.

Lampene til Louis Poulsen er kommet til i en del av verden med lyse netter og mørke vintre. Designeren Poul Henningsen hadde akkurat disse grunnleggende forholdene i tankene da han bestemte seg for å skape en blendefri lampe. Den opprinnelige PH Kongle ble utviklet for restauranten Langelinie Pavillion i København, og der henger lampen den dag i dag. Lampens struktur består av 12 stålbuer. På denne strukturen plasserte Henningsen 72 kopperblader i 12 sirkulære rader, med 6 blader i hver rad. Etter som hver rad er forskjøvet i forhold til den forrige, dekker alle 72 bladene over hverandre. Dette designet gjør at man kan se mot lampen fra enhver vinkel uten å møte lyskilden, som sitter i senteret av PH Kongle. 

Poul Henningsen begynte å praktisere tradisjonell funksjonalistisk arkitektur, men etter hvert endret hans profesjonelle fokus seg til belysning, som han er mest berømt for. Designerens livslange samarbeid med Louis Poulsen begynte i 1925. 

Konglen er noe for seg selv. Men det samme kan sies om andre Louis Poulsen-lamper som vi har i butikken nå i dagene før jul.  Som en PH 5 Classic, takpendelen som er et internasjonalt designikon.. Eller bordlampen PH 3/2,  med sitt myke lys. Eller stålampen til en av de andre store designerne, Arne Jacobsen, rett og slett kalt AJ Gulv, med sine nedadrettede, komfortable stråler. 

ph-artichoke_lp_2017_01.jpg

PH Kongle:  Ø 48 cm: Før 66.275,-. NÅ 56.334,-. Ø 60 cm: Før 84.375,-. NÅ 71.719,-