Takk for takken

KjellPahr4.jpg

For oss var det en spennende idé, og vi var veldig takknemlige da Kjell Pahr-Iversen sa ja: Kunstneren fant fram pensler og akrylmaling og dekorerte to av Arne Jacobsens legendariske 7’er-stoler. Så auksjonerte vi bort denne fusjonen av klassisk dansk design og et like særpreget malerisk uttrykk, og sendte pengene til barneavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus.

Til sammen gikk litt mer enn 30.000 kroner dit. Nå er vi glad for at pengene er kommet til god nytte. Og vi er glad for takken vi har mottatt fra barneavdelingen. TV med veggfeste er kjøpt inn til to spesialrom for pasienter som ofte ligger isolert. En kjekk idé er blitt en riktig så god sak.

Prisvinner med rabatt

Tailor menu.jpg

Danmark har nettopp, fra scenen i Folketeatret i København, delt ut sine designpriser for 2017. Bo Bedres pris for ”Årets møbel” gikk til denne sofaen, Tailor. Den er designet av Rui Alves og produsert av Menu.

Vi tilbyr sofaen i vår butikk med en introduksjonsrabatt på 20 prosent.

Du kan se og prøve den nå, akkurat slik vi har sett den både i København og i Oslo de siste dagene, underveis på tur for å følge trender og tendenser foran en designhøst der en rekke leverandører kommer med spennende nytt. Og i dette bildet er altså Tailor en sofa som skiller seg ut.

Vi siterer juryen: ”Tailor er et møbel som er like vakkert bakfra som forfra. Et formfullendt bud på vår klassiske, skandinaviske møbeltradisjon, men med en samtidig vri. Sofaen er knivskarp, og treffer både yngre og eldre med sin estetikk. Man forstår møbelet i samme øyeblikk som man ser det. Slik sett er designet svært enkelt og ærlig.”

Møt høstmørket med Louis Poulsen

ph-5-pendant-family.jpg

Også høsten bringer noe godt med seg. September med nølende høstfarger. Oktober, med klare, fine dager. Og et kveldsmørke som skaper en egen atmosfære, og som gjerne kan belyses med lamper fra Louis Poulsen.

For eksempel en stilren PH 5 eller en PH 5 Mini, med en diameter på ganske riktig 50 (og 30) centimeter.

Poul Henningsen utviklet PH 5 i 1958 og lampen er blitt et internasjonalt designikon. Armaturen sender ut et 100 prosent blendefritt og varmt lys, og er designet etter et prinsipp basert på et reflekterende tre-skjermssystem som styrer det meste av lyset nedover. Men lyset skinner også vertikalt. Men altså framfor alt varm og behagelig. Lampene finnes i en rekke farger og det er rette tiden for dem.