15 % ved bestilling før jul

Taklampen PH Kongle er ansett som et klassisk mesterstykke, signert Poul Henningsen. Fram til julaften tilbyr vi lampen til 15 prosent. Kom innom til en trivelig julehandel. Og mer lys.

Lampene til Louis Poulsen er kommet til i en del av verden med lyse netter og mørke vintre. Designeren Poul Henningsen hadde akkurat disse grunnleggende forholdene i tankene da han bestemte seg for å skape en blendefri lampe. Den opprinnelige PH Kongle ble utviklet for restauranten Langelinie Pavillion i København, og der henger lampen den dag i dag. Lampens struktur består av 12 stålbuer. På denne strukturen plasserte Henningsen 72 kopperblader i 12 sirkulære rader, med 6 blader i hver rad. Etter som hver rad er forskjøvet i forhold til den forrige, dekker alle 72 bladene over hverandre. Dette designet gjør at man kan se mot lampen fra enhver vinkel uten å møte lyskilden, som sitter i senteret av PH Kongle. 

Poul Henningsen begynte å praktisere tradisjonell funksjonalistisk arkitektur, men etter hvert endret hans profesjonelle fokus seg til belysning, som han er mest berømt for. Designerens livslange samarbeid med Louis Poulsen begynte i 1925. 

Konglen er noe for seg selv. Men det samme kan sies om andre Louis Poulsen-lamper som vi har i butikken nå i dagene før jul.  Som en PH 5 Classic, takpendelen som er et internasjonalt designikon.. Eller bordlampen PH 3/2,  med sitt myke lys. Eller stålampen til en av de andre store designerne, Arne Jacobsen, rett og slett kalt AJ Gulv, med sine nedadrettede, komfortable stråler. 

ph-artichoke_lp_2017_01.jpg

PH Kongle:  Ø 48 cm: Før 66.275,-. NÅ 56.334,-. Ø 60 cm: Før 84.375,-. NÅ 71.719,- 

Spar 15 % på Montana-hyller

Under hele julehandelen har vi 15 prosents tilbud på Montanas Panton Wire-hyller. Det gjelder alle variantene.

Panton Wire kommer lakkert i fargene Black, Snow, Moulin Rouge eller forkrommet stål og byr på mange muligheter. Hyllene kan stå enkeltvis eller bygges sammen, eksempelvis til en romdeler. Legger du en glassplate oppå, kan Panton Wire også brukes som sidebord. Designet er lett og industrielt, enkelt og elegant, på samme tid, og signert Verner Panton.

Panton Wire lages av 5 millimeter forkrommet stålrør, og leveres med veggoppheng, klips for å bygge sammen flere moduler, samt plastknotter til gulvet.

image1.jpg

Snøfnugg, hjerter og stjerner

Le Klint lyser opp i julen med hjerter, stjerner og virvlende snøfnugg.

Le Klint produserer danske designlamper og når julen er her, er det samtidig rette tiden for å pakke ut Love & Light Collection. Da dukker julehjertene fram. De er inspirert av vår tradisjon med flettede julekurver, og lyser flott opp i vinduene. Hjertene er flettet i det samme kvalitetsmaterialet som Le Klints verdenskjente håndbrettede lampeskjermer, og inngår i en samling med mange varianter, også funklende stjerner, og snøfnugg.

Snowflake er som snøfnugg dalende ned til jul og designet av Tine Mouritsen. Hun hentet sin idé fra årets første snøfall og sin store kjærlighet til juletiden. Både hjerter, stjerner og snøfnugg kommer i en robust innpakning som gjør at du fint kan ta fram lampene år etter år. For hver solgte Snowflake, hjerte eller stjerne, donerer le Klint en sum til veldedige formål.

LE_KLINT_Sno_flakes_solo.jpg