Sommer under åpen himmel

SHM7133-900x450.jpg

Hva er bedre enn sommer under åpen himmel, tenker vi. Både ute og inne har vi derfor fylt opp med møbler som gir et godt liv utendørs og som tåler at sola ikke alltid skinner. 

Sommer her langt mot nord, minner ikke om forholdene andre hagemøbler er konstruert for. Derfor bærer du med deg puter inn og ut, og setter møblene innendørs når vinteren nærmer seg. Ikke slik med Sundays. Sundays betyr norske designere kombinert med norsk produksjon, noe som gir møbler utviklet og konstruert for vårt vær. Flotte er møblene også.

Fra Danmark kommer Skageraks møbler, med et design som treffer den tidløse balansen mellom nordisk nostalgi og moderne enkelthet. Dette er møbler som er vakre når de står for seg selv, og som inviterer til hyggelig lag og fellesskap når de settes sammen.

Fri Forms terrassemøbler er designet i Sverige på 1960-tallet, Det klassiske sortimentet kjennetegnes av høy kvalitet, har vel gjennomtenkte detaljer og representerer kontinuitet i både form og farger. Med en spisegruppe eller en lenestol fra Fri Form kan du se fram til mange gode timer utendørs.

Møblene til Cane-line skaper drømmestedene,  plasser for hyggelige gjester, for å kjenne på morgenbrisen eller nyte  sommerkvelden. Cane-line tenker kontinuerlig på nyskapende teknologi og komfort i produktene sine, og produserer møbler med omsorg for både mennesker og miljøet. Deres hagemøblementer skal gi maksimal komfort og minimalt med vedlikehold. 

Fiam er en av våre andre bestselgere. Den italienske leverandøren har alltid stått for entusiasmen og omsorgen for detaljene til en familiebedrift. Sitt ned, slapp av, pust inn den friske luften – og føl deg vel i møblene herfra, eller fra en av våre andre gode leverandører.

Som for eksempel Fatboy, med sine beanbags, benken Attackle! eller den supersolide hengekøyen med plass til både to og tre.

v02_83307BAB164769A0E38BFC48D2BCFD8C.jpg

En isbjørn og en loungestol

isbjorn-hero-slider-desktop-20190108-a.jpg

Påske og fridager strekker seg ut foran også. Avslappende dager, kanskje med en tur til fjells eller til sjøkanten på programmet, og gjerne med litt ekstra påskepynt i bagasjen. For eksempel en flott isbjørn. Eikund, det nye lokale møbelfirmaet med navnet sitt fra Eigerøy, relanserer norske møbelklassikere. En av den dem er Isbjørn, designet av Arne Tjomsland i 1955.

Isbjørn er en av skattene som står igjen etter Tjomsland, Norges ledende designer av småskala-figurer på 1950- og 60-tallet. Han fikk inspirasjonen til trefiguren etter å ha lest polarlitteratur som barn. Det spilte nok også inn at faren, Michael, var preparant på Zoologisk museum i Oslo.

Fra Eikund kommer også Veng loungestol, som du nå kan se og prøve hos Haukaas. Eikund har pustet liv i Torbjørn Bekkens produkter. Bekken designet Veng mens han jobbet i det innovative designbyrået Rastad & Relling Tegnekontor. Stolen er høyst skulpturell, og står ut i rommet, samtidig som den er elegant.

Det er de første kapitlene av et nytt norsk møbeleventyr som er i ferd med å skrives på fabrikken fra Hellvik. Eikund velger og relanserer kvalitetsproduktene til de beste norske designerne fra gullalderen til skandinavisk design. Veng loungestol er fra 1960.

Veng-Lounge-slider-20190401-a-3.jpg

Indoor - Outdoor

bodil-kjaer-teak-outdoor-furniture-collection-carl-hansen-and-son_1024x1024.jpg

Vi så utemøblene utstilt i København i fjor, og ble begeistret. Siden har vi gledet oss til en ny utendørssesong og muligheten til å vise fram serien Indoor - Outdoor. Nå er den her, fra Carl Hansen & Søn, designet av Bodil Kjær.

Møbelserien Indoor - Outdoor ble designet av den danske arkitekten og designeren Bodil Kjær i 1959, og lanseres altså på nytt av Carl Hansen & Søn. Dette er komfortable utemøbler som tåler et klima som vårt, med skiftende årstider og svingende temperaturer. Kolleksjonen består av loungestol og sidebord, spisebord og spisestoler, en hammock og en solseng, alt  i massiv teak. Tresorten gir møblene en varm og dyp farge, samtidig som den er solid.

Bodil Kjær lette etter funksjonelle, økonomiske og estetiske løsninger i sin møbeldesign. Hun var opptatt av samspillet mellom design og arkitektur, og med omgivelsene, og utforsket metoder og materialer for å realisere sine ideer. Arbeidet hennes omfatter blant annet møbler til bruk inne og ute, lamper, en serveringsvogn og vaser.