Feirer seks tiår med PHs klassikere

ph copy.png

Den svært innflytelsesrike og dristige designeren og arkitekten Poul Henningsen satte sitt markante preg på  dansk design. Han skapte en arv som forblir integrert i Louis Poulsens arbeid for å forme lys. Nå er jubileumsutgavene her.

PH omdefinerte moderne belysning for alltid i 1958 ved å designe lampene PH 5, PH Artichoke og PH Snowball.  Louis Poulsen feirer gjennombruddet og det ikoniske designet ved å lansere PH Artichoke i børstet messing og PH 5 og PH5 Mini i blankt kobber for første gang. PH Artichoke kommer i jubileumsutgave med PHs signatur inngravert og pendlene nummerert. Denne versjonen er i salg fram til 31. desember.

Med lys er det enkelt og greit slik, vi trenger det. Lys skaper trivsel. Lampene til Louis Poulsen er kommet til i en del av verden med lyse netter og mørke vintre. Poul Henningsen hadde akkurat disse grunnleggende forholdene i tankene da han bestemte seg for å skape en blendefri lampe. Med sitt ikoniske treskjerm-system tok Henningsen kontroll over lyset, og endret hvordan vi former det.

 Så hva er vel bedre nå, i årets mørkere dager, enn mer lys

Montana Free er her

IMG_1453.JPG
IMG_1465.JPG

Bredgade strekker seg østover fra Kongens Nytorv. Den rommer auksjonshus, gallerister, paleer og møbelforhandlere, i det hele tatt husrekker av staselighet. Her har Carl Hansen sin flaggskip-butikk. Her har Montana åpnet sitt København-showroom. Under 3 Days of Design presenterte Montana fargerike rom,  fantasirikt møblert og dekorert, med tanke på både hjem og kontorlokaler.

Og her gikk dørene opp for nyheten Montana Free. Den ble presentert for forsamlingen av Montanas Veronica Gundersen, som hver uke kan møtes i vår butikk, og som har inngående kjennskap til reolsystemenes muligheter.

Montana Free er lett å sette sammen og nesten uimotståelig mobil. Hyllene kommer i fire farger og panelene i åtte. Reolsystemet består av 12 faste oppstillinger som varierer i størrelse og funksjoner. Bestillingen er sendt. Like over sommeren har vi Montana Free i hus i Madlakrossen.

Begeistret over nyheter

IMG_1493CROP.jpg

Det er ingenting som slår Danmark om du ønsker et smart og attraktivt møbeldesign. Dermed er det også den naturligste sak av verden at 3 Days of Design arrangeres i København. De siste gjestene har akkurat reist hjem. Men i andre del av forrige uke samlet denne årlige designfesten forhandlere, designere og arkitekter, journalister, bloggere, entusiaster og generelt skuelystne. Vi var der også. Med hele staben av Haukaas-ansatte. Og med ønske om å kunne presentere møblene og deres funksjoner, og å kunne fortelle bakgrunnshistoriene deres, best mulig for våre kunder når vi kom hjem igjen.       

IMG_1505.JPG

Vi strenet mellom showroom og butikker, og opplevde nye, inspirerende konsepter innen møbel og belysning, interiørdesign og livsstil, fra de viktigste aktørene i Danmark. De som altså også er våre viktigste leverandører.

Vi har både sett nyhetene og gått grundig gjennom mange av møblene som finnes i butikken fra før, og vi har hørt hvordan og hvorfor de ulike møblene ble til. Alt dette er av stor interesse for kundene, sier Mark Ronald Birkeland.

Noen av nyhetene er allerede i butikken, andre er på vei. Noe skal vi se fram til i lengre tid.

Jeg ble begeistret over noen nye hagemøbler fra Carl Hansen. Neste år ser vi dem i butikken vår, forteller Emma Selvåg Larsen.

Ekspedisjonen handlet om å styrke et veldig godt team av ansatte, og øke den samlede kunnskapen, erfaringen og formidlingsevnen til hele gjengen.

Det mest positive var at vi var sammen om dette, om reisen, opplevelsene, møtene med nyhetene. Det er begeistring vi tar med oss hjem til Stavanger, sier Jarl O. Pedersen.